Over Heemskerk Flora B.V.

Heemskerk Flora

Heemskerk Flora uit Rijnsburg levert bloemen en planten aan ruim 450 bloemenwinkels en groothandelbedrijven in het zuiden van Duitsland, het oosten van Frankrijk en Zwitserland. Het bedrijf, dat op 1 augustus 1988 is opgericht, telt 25 medewerkers: inkopers, chauffeurs, verkopers en administratief medewerkers. Heemskerk Flora is gevestigd op bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. Het wagenpark bestaat uit drie bakwagens met aanhanger en een truck met oplegger.

Koos en Jan Kees Heemskerk

De broers Koos en Jan-Kees Heemskerk richtten hun bedrijf op 1 augustus 1988 op. Zij startten met de verkoop van bloemen en planten in Zuid-Duitsland. In 1991 begonnen zij een tweede bloemenlijn, ook in het zuiden van Duitsland. Een jaar later wordt dit gevolgd door de ingebruikname van een eigen bedrijfsruimte op de Rijnsburgse vestiging van bloemenveiling FloraHolland. In 1998, tien jaar na de oprichting, telt het bedrijf zeven werknemers.

Familie Heemskerk

Uitbreiding naar Zwitserland en Frankrijk

Het personeelsbestand groeit door. In 2002 telt het bedrijf tien medewerkers, wat nodig is vanwege de start van een derde bloemenlijn in Zwitserland. Sinds 2007 levert Heemskerk Flora ook bloemen en planten aan winkels en groothandels in het oosten van Frankrijk. In 2011 verhuist het bedrijf naar een nieuwe bedrijfsruimte. Het bedrijfsoppervlak wordt ongeveer tweemaal zo groot.

Onze filosofie

Wij leveren een compleet assortiment bloemen en planten aan bloemenwinkels en groothandelaren in het hogere segment in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Onze inkopers kopen uitsluitend hoogwaardige kwaliteitsproducten. Dit doen we via de veilingklok op de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland, maar ook rechtstreeks bij kwekers van naam.

Alles in eigen hand

We doen al onze activiteiten zelf: inkoop, verwerking, transport, verkoop, inclusief advies. Zo houden we optimaal grip op de bedrijfsvoering en kunnen we de kwaliteit en versheid van onze bloemen en planten te allen tijde garanderen.

Mijlpalen

1988

Start bedrijf met eerste bloemenlijn in Zuid-Duitsland.

1991

Tweede bloemenlijn in Zuid-Duitsland.

1992

Verhuizing naar eigen bedrijfsruimte op bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg.

2002

Derde bloemenlijn in Zwitserland.

2007

Uitbreiding Duitse lijn naar oostelijk Frankrijk.

2010

Certificaat Florimark GTP Lijnrijders.

2011

Ingebruikname nieuwe bedrijfsruimte op bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg.

2013

Jubileum! 25-jarig bestaan.

2015

Start directe afname bij kwekers.

 

De beste kwaliteit van de beste kwekers onderscheiden

De inkoop van bloemen en planten is wat ik het allerliefst doe. De beste kwaliteit van de beste kwekers onderscheiden is wat ons uniek maakt. Dit is ons wekelijkse doel dat we altijd proberen te realiseren.

Koos Heemskerk Algemeen directeur - Heemskerk Flora BV

Aanbod verse bloemen en planten